Menu
Your Cart
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 7:30 - 15:30. Πέμπτη: 7:30 - 18:30. Σάββατο: 9:30 - 13:30.

ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ ΚΑΛΟΥΠΙΩΝ

Υλικά παχύρευστης σύστασης παρόμοια με ρευστό λάστιχο ως προς την αρχική τους μορφή. Διατίθενται κυρίως σε υγρή παχύρρευστη μορφή (χυτεύσιμοι τύποι) ή πιο στερεά (πλαθούμενοι τύποι).

Με την προσθήκη του κατάλληλου καταλύτη βουλκανίζονται (στερεοποιούνται), διατηρώντας κατόπιν μια μόνιμη ελαστικότητα. Χρησιμοποιούνται για κατασκευή εύκαμπτων λαστιχένιων καλουπιών μέσω των οποίων κατόπιν παράγονται ποικίλα προϊόντα σε πληθώρα εφαρμογών. Η χύτευση οποιουδήποτε υλικού (πολυεστέρα, τσιμέντου κτλ) γίνεται απευθείας στην σιλικονούχα επιφάνεια (καλούπι) και αφού το ρητινούχο μείγμα στερεοποιηθεί αφαιρείται με μια απλή κάμψη του καλουπιού.

Το ξεκαλούπωμα (αφαίρεση) του παραγόμενου προϊόντος μέσα από ένα σιλικονούχο καλούπι είναι μια εύκολη και απλούστατη διαδικασία καθώς δεν απαιτείται αποκολλητικό ή κάποια ειδική διεργασία πριν ή μετά.

Πλεονεκτήματα - Χαρακτηριστικά

 • Τέλεια αντιγραφή
 • Εύκολη αποκόλληση
 • Ιδιαίτερη ελαστικότητα
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής σε χρήση
 • Ελάχιστη έως καθόλου συρρίκνωση
 • Εξαιρετική αντίσταση στο σχίσιμο
 • Αβλαβείς κατά τη χρήση τους
 • Ποικιλία τύπων για κάθε απαίτηση

Όλες σχεδόν οι σιλικόνες ενδείκνυνται για: πολυεστέρες, πολυουρεθάνες, εποξικά, γύψο, τσιμέντο, κεραμικά, κερί, και πολλά άλλα υλικά.

Μερικά προϊόντα παραγόμενα από σιλικονούχα καλούπια είναι: αγάλματα, αλαβάστρινα αντικείμενα & αγαλματίδια, είδη λαϊκής τέχνης, γύψινες και τσιμεντένιες διακοσμήσεις, κολόνες, κορνίζες, τεχνητοί λίθοι, διακοσμητικά κεριά, είδη δώρων, μπιμπελό, μπομπονιέρες, μινιατούρες, παιχνίδια, βάζα, σφραγίδες κ.λπ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 • Χυτεύσιμες: Είναι οι πιο διαδεδομένες και αυτές που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες των περιπτώσεων. Εφαρμόζονται με την κλασσική μέθοδο της χύτευσης. Σημαντικά στοιχεία όπως οι μηχανικές και χημικές ιδιότητες, η διάρκεια ζωής και ο βαθμός συρρίκνωσης διακρίνουν και κατηγοριοποιούν τις χυτεύσιμες σιλικόνες σε 2 κεντρικές κατηγορίες: αυτή των Additional Curing (με Platinum καταλύτη) και των Condensation Curing. Οι πιο ευρέως διαδεδομένες χάρη και στο χαμηλότερο κόστος (τιμή) τους είναι οι σιλικόνες Condensation Curing. Συγχρόνως έχουν πολύ καλές τεχνικές ιδιότητες, άριστη αντιγραφή και γενικά συμπεριφέρονται ικανοποιητικά καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις. Ωστόσο κάθε επαγγελματίας κυρίως ο οποίος επιθυμεί τα καλούπια του να διαρκέσουν ακόμα περισσότερο στον χρόνο και στην παρατεταμένη χρήση αλλά και ένα σημαντικό επίσης στοιχείο – να μην έχουν καμία σχεδόν συρρίκνωση – θα πρέπει να επιλέγει τις σιλικόνες Additional Curing. Επίσης όλες οι Additional Curing σιλικόνες είναι αρκετά πιο ανθεκτικές σε πιο διαβρωτικά υλικά όπως: οι πολυουρεθάνες και οι εποξικές ρητίνες, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε χυτεύσεις. Όλες ωστόσο οι σιλικόνες έχουν άριστη αντιγραφή ανεξαρτήτως τύπου και κατηγορίας. 
 • Πλαθούμενες: Σε μορφή πλαστελίνης. Ιδανικές για αντιγραφή σε κάθετες ή κατακόρυφες επιφάνειες, αντικείμενα και «παραστάσεις» που είναι δύσκολο να μεταφερθούν σε ειδικό χώρο εκμαγείων, προσόψεις, μέλη και ποικίλες άλλες εφαρμογές όπου θέλουμε να αποφύγουμε το τελάρωμα των προς αντιγραφή αντικειμένων και τις χρονοβόρες διαδικασίες προεργασίας.
 • Πινέλου: Χαμηλότερης ρευστότητας για εφαρμογή κυρίως με πινέλο. Αυτό επιτυγχάνεται με την προσθήκη του ειδικού θιξιοτροπικού παράγοντα στη χυτεύσιμη σιλικόνη. Έτσι η σιλικόνη από την ρευστή μορφή με τον θιξιοτροπικό παράγοντα μεταβάλλεται σε λίγο πιο παχύρευστη και μπορεί να εφαρμοστεί με πινέλο σε λεπτά πάχη ακόμα και σε κάθετα σημεία χωρίς να στραγγίζει.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ – ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

 • Η χρήση καθώς και η αποθήκευση των υλικών πρέπει να γίνεται σε θερμοκρασία δωματίου.
 • Χρησιμοποιείτε το σωστό τύπο και αναλογία καταλύτη για κάθε σιλικόνη βάση οδηγιών.
 • Ανακατεύετε πολύ προσεκτικά την σιλικόνη με τον καταλύτη – πρόχειρο ανακάτεμα δεν θα επιτελέσει στην σωστή σκλήρυνση με συνέπεια το μείγμα να μην στερεοποιηθεί ή να παραμείνουν νωπά μέρη ανά τακτά σημεία τα οποία τελικώς δεν θα μπορέσουν ποτέ να πολυμεριστούν.
 • Κυρίως στις Additional Curιng σιλικόνες η ανάμειξη των 2 συστατικών θα πρέπει να γίνεται με απόλυτη ακρίβεια.
 • Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε ποτέ γάντια λατέξ, βαζελίνη και λοιπές αποκολλητικές ουσίες όταν χρησιμοποιείτε τις Additional Curing σιλικόνες. Επαφή τους με το υλικό επηρεάζει και απενεργοποιεί την χημική αντίδραση και επακόλουθα την σωστή πήξη.
 • Νέα σιλικόνη πάνω σε παλαιά (ήδη πολυμερισμένη) σιλικόνη δεν κολλάει, ή τουλάχιστον η πρόσφυση θα είναι φαινομενική και πιθανά μετέπειτα να αποκολληθεί εύκολα. Για τον λόγο αυτό πάντα να ολοκληρώνετε την κατασκευή του καλουπιού με μια χύτευση, ή τουλάχιστον το συμπλήρωμα νέας ποσότητας να γίνεται στον ίδιο χρόνο εντός ορίου πήξης της αρχικής.
Κωδικός: MCSI-02010
Σιλικόνη χύτευσης για καλούπια (condensation curing).
29,00€ Χωρίς ΦΠΑ:23,39€
Κωδικός: MCSI-02020
Σιλικόνη χύτευσης για καλούπια (condensation curing).
29,00€ Χωρίς ΦΠΑ:23,39€
Κωδικός: MCSI-02040
Σιλικόνη χύτευσης για καλούπια (condensation curing).
29,00€ Χωρίς ΦΠΑ:23,39€
Κωδικός: MCSI-00040
Σιλικόνη χύτευσης για καλούπια (additional curing).
35,00€ Χωρίς ΦΠΑ:28,23€
ΣΙΛΙΚΟΝΗ MC-60 A/B
Μη διαθέσιμο
Κωδικός: MCSI-00060
Σιλικόνη χύτευσης για καλούπια (additional curing).
35,00€ Χωρίς ΦΠΑ:28,23€
Μάρκα: WACKER Κωδικός: WACK-M4470
Σιλικόνη χύτευσης (κεραμιδί χρώματος) για υψηλές θερμοκρασίες.
44,00€ Χωρίς ΦΠΑ:35,48€
Μάρκα: WACKER Κωδικός: WACK-M1470
Πλαθούμενη Σιλικόνη για καλούπια.
44,00€ Χωρίς ΦΠΑ:35,48€
Μάρκα: WACKER Κωδικός: WACK-M4630
Σιλικόνη χύτευσης για καλούπια (additional curing).
48,00€ Χωρίς ΦΠΑ:38,71€
Μάρκα: WACKER Κωδικός: WACK-THIXAD50F
Θιξοτροπικός Παράγοντας για τις περισσότερες σιλικόνες χύτευσης.
9,00€ Χωρίς ΦΠΑ:7,26€
Μάρκα: WACKER Κωδικός: WACK-AK350
Σιλικονέλαιο Wacker - υψηλής ποιότητας.
19,50€ Χωρίς ΦΠΑ:15,73€
Μάρκα: WACKER Κωδικός: WACK-E4190
Ελαστομερής Σιλικονούχα Κόλλα για σιλικονούχα καλούπια και ελαστικά αντικείμενα.
28,00€ Χωρίς ΦΠΑ:22,58€
Μάρκα: WACKER Κωδικός: WACK-E4390
Ελαστομερής Σιλικονούχα Κόλλα για σιλικονούχα καλούπια τροφίμων και άλλα ελαστικά αντικείμενα.
32,00€ Χωρίς ΦΠΑ:25,81€
Μάρκα: WACKER Κωδικός: WACK-00T40
Υγρός Καταλύτης για τις σιλικόνες condensation curing.
95,00€ Χωρίς ΦΠΑ:76,61€
Μάρκα: WACKER Κωδικός: WACK-00T51
Καταλύτης ήπιας (αργής) αντίδρασης για σιλικόνες condensation curing.
60,00€ Χωρίς ΦΠΑ:48,39€
Μάρκα: WACKER Κωδικός: WACK-0PT40
Καταλύτης σε πάστα για την πλαθούμενη σιλικόνη.
28,00€ Χωρίς ΦΠΑ:22,58€
Κωδικός: CARM-LATE44
Υγρό διάλυμα Latex (λάστιχο).
72,00€ Χωρίς ΦΠΑ:58,06€
Εμφάνιση 1 έως 16 από 16 (1 Σελ.)