Menu
Your Cart
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 07.30 - 15.30, Τρίτη, Πέμπτη: 07.30 - 18.30, Σάββατο: 09.30 - 13.30

ΡΗΤΙΝΕΣ

ΕΠΟΞΙΚΕΣ ΡΗΤΙΝΕΣ

Οι εποξικές ρητίνες ξεχωρίζουν για τις κορυφαίες μηχανικές ιδιότητες τους, την άριστη πρόσφυση σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες και την υψηλή αντοχή στην υγρασία και τις οποιεσδήποτε καταπονήσεις.

Χρησιμοποιούνται κυρίως για τον εμποτισμό υφασμάτων από Carbon, Kevlar και Fiber Glass (cloth, W.R, Biaxial). Δε συρρικνώνονται μετά τη σκλήρυνση και είναι ισχυρότερες μηχανικά και χημικά από όλες τις άλλες ρητίνες (πολυεστέρες, βινιλεστέρες).Δεν εκπέμπουν έντονη οσμή κατά την χρήση ενώ το τελικό προϊόν δεν έχει τοξικότητα.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 • Κατασκευή πανίσχυρων και πολύ ελαφριών προϊόντων μέσω καλουπιού.
 • Πλαστικοποιήσεις και επενδύσεις επιφανειών με Carbon, Kevlar και Glassfiber.
 • Επισκευές-προεκτάσεις και μορφοποιήσεις.
 • Κατασκευές σκαφών και αυτοκινήτων υψηλών απαιτήσεων.
 • Άκαμπτες και ελαφριές κατασκευές σάντουιτς με Pvc Foam, Honeycomp και άλλα παρόμοια υλικά.
 • Πλαστικοποίηση αντικειμένων από φελιζόλ ώστε να μην λιώνουν όπως με τον πολυεστέρα.
 • Ως ρευστή κόλλα πινέλου για λεπτές επιστρώσεις και ισχυρές συγκολλήσεις επιφανειών.
 • Ως στόκος σε πρόσμειξη με διάφορες σκόνες (fillers).
 • Αδιαβροχοποίηση επιφανειών όπως: grp, μέταλο, ξύλο, πέτρα, τσιμέντο και αντιοσμωτική προστασία .
 • Κατασκευές δεξαμενών καυσίμων, οξέων, λοιμάτων, τροφίμων, πόσιμου νερού κ.α.
 • Διάφορα προϊόντα χύτευσης (κοσμήματα, αξεσουάρ κ.α.).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 • Αποθηκεύετε τα υλικά σε δροσερό και σκιερό μέρος μεταξύ 10° - 30°C.
 • Αποφύγετε την εφαρμογή του υλικού σε πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία άνω του 60%. Μέση θερμοκρασία εφαρμογής 10-30°C.
 • Προσέχετε πάντα για τη σωστή ανάμειξη των 2 συστατικών (ρητίνη/σκληρυντή).
 • Μη χρησιμοποιείτε τυχαίο διαλυτικό για αραίωση οποιουδήποτε εποξικού συστήματος.
 • Χρόνος μεταξύ διαδοχικών χεριών: ≤ 12 ώρες.
 • Η εποξική ρητίνη έχει άριστη πρόσφυση στόν πολυεστέρα. Ποτέ όμως το αντίστροφο (δηλαδή σε υπάρχουσα εποξική ρητίνη δεν μπορεί να έχει πρόσφυση μεταγενέστερη στρώση πολυεστέρα).
 • Πάνω σε εποξική ρητίνη δεν έχει πρόσφυση πολυεστέρας ή Gel Coat παρά μόνο άλλα χρώματα ή το εποξικό Gel Coat 252PA.


ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΕΣ ΡΗΤΙΝΕΣ – ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΕΣ

Παχύρρευστο κολλώδες ημιδιαφανές υγρό με χαρακτηριστική οσμή στυρενίου (σε συνηθέστερες αποχρώσεις μπλε, ροζ, ημίδιαφανες κ.α.). Είναι το υλικό που χρησιμοποιείται κυρίως για τον εμποτισμό και τη σύνδεση των διαφόρων ενισχυτικών υφασμάτων μεταξύ τους (οπλισμός) σε κατασκευές ενισχυμένων πλαστικών FRP (Fiber Reinforced Plastic).

Από τις πολυεστερικές ρητίνες σε συνδυασμό με τα Fiberglass (υαλοπιλήματα) ή άλλες ενισχυτικές ίνες κατασκευάζονται προϊόντα πολύ ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και στο χρόνο, ελαφριά, αδιάβροχα, με καλό φινίρισμα, οικονομικά και με εξαιρετική αντοχή στις πιο αντίξοες συνθήκες χρήσης που είναι αδύνατον να παραχθούν με άλλο τρόπο. Η εφαρμογή της πολυεστερικής ρητίνης (πολυεστέρας) γίνεται είτε σε καλούπι (π.χ. παραγωγή σκάφους) ή απευθείας επάνω σε διάφορες άλλες υφιστάμενες δομικές επιφάνειες με σκοπό την ενίσχυση τους (πλαστικοποιήσεις πλαστικών ξύλινων σκαφών, προεκτάσεις, υπερκατασκευές, επισκευές κ.τ.λ.).

Συγκριτικά με άλλα υλικά όπως το ξύλο, το σίδερο, το αλουμίνιο κ.α. οι κατασκευές από πολυεστερική ρητίνη έχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα:

 • Πολύ υψηλές μηχανικές ιδιότητες.
 • Ελάχιστη συντήρηση ή ανάγκη προστασίας.
 • Μεγαλύτερες αντοχές συγκριτικά με άλλα υλικά ίδιου βάρους.
 • Εξαιρετική αντοχή στην διάβρωση από χημικούς παράγοντες και επιθετικές ουσίες.
 • Υπερανθεκτικότητα στην παρατεταμένη υγρασία και τους οσμωτικούς παράγοντες.
Επίσης, η εύκολη και γρήγορη διαδικασία χρήσης του υλικού καθώς και η μεταφορά και αποθήκευση του, το καθιστούν προτιμητέο έναντι πάρα πολλών άλλων πρώτων υλών.

Με τις πολυεστερικές ρητίνες κατασκευάζουμε, ενισχύουμε και διαμορφώνουμε προϊόντα χωρίς να χρειαζόμαστε πολύπλοκα εργαλεία, ειδικούς χώρους ή εξειδικευμένο προσωπικό. Η εκμάθηση της χρήσης τους είναι απλή και ευχάριστη.

Υπάρχουν πολυεστερικές ρητίνες για κάθε κατασκευή, ανάλογα με τις απαιτήσεις και ανάλογα με την χρήση για την ποια προορίζεται το τελικό προϊόν. Έτσι λοιπόν οι ρητίνες επιλέγονται κυρίως με βάση την μέθοδο παραγωγής, τις μηχανικές και χημικές τους ιδιότητες και την χρήση για την οποία το παραγόμενο προϊόν προορίζεται.

Οι βασικότερες κατηγορίες ρητινών είναι οι: ορθοφθαλικές, ισοφθαλικές και βινιλικές.

Οι ορθοφθαλικές ρητίνες είναι οι πιο ευρέως διαδεδομένες και οι πιο κινήσιμες κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους τους συγκριτικά με τις υπόλοιπες ρητίνες και της ιδανικής σχέσης ποιότητας/τιμής.

ΠΟΛΥΜΕΡΙΣΜΟΣ: Είναι η διαδικασία μετάβασης της ρητίνης από την αρχική υγρή μορφή της σε μια στερεοποιημένη μορφή. Η πολυεστερική ρητίνη από την υγρή μορφή της πολυμερίζεται, πήζει και στερεοποιείται χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να επανέλθει στην αρχική της υγρή μορφή. Ο πολυμερισμός (σκλήρυνση) γίνεται από την αντίδραση του επιταχυντή με τον καταλύτη που προστίθεται μέσα στον πολυεστέρα ξεχωριστά (πρώτα ο επιταχυντής και μετά ο καταλύτης) σε συγκεκριμένες αναλογίες προκαλώντας χημική αντίδραση η οποία με τη σειρά της παράγει θερμότητα. Είναι αντίδραση εξώθερμη, μονόδρομη, αρχίζει αμέσως με την προσθήκη αντιδρώντων (καταλύτη, επιταχυντή) και δεν μπορεί να διακοπεί. Αυτό που καθορίζει το σωστό αποτέλεσμα του πολυμερισμού είναι η σχέση (αναλογία) καταλύτη-επιταχυντή μέσα στην ρητίνη. Από αυτήν την σχέση εξαρτάται η σωστή σκλήρυνση της ρητίνης, η καλή μηχανική και χημική της αντοχή και η στεγανότητα της. Η σχέση καταλύτη/επιταχυντή μπορεί ελαφρώς να αυξομειωθεί ώστε να έχουμε εναλλακτικούς χρόνους χρήσης και σκλήρυνσης σύμφωνα με την απαίτηση του χρήστη. Σχεδόν πάντα ο επιταχυντής έχει προστεθεί από τον κατασκευαστή της ρητίνης κατά την παρασκευή αυτής στη σωστή αναλογία, κι έτσι όταν εμείς θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε προσθέτουμε μόνο τον καταλύτη σε αναλογία 10-20γραμμαρια ανά κιλό. Έτσι λοιπόν για την ίδια ρητίνη μπορούμε να έχουμε εναλλακτικές φόρμουλες χρήσης, αυξομειώνοντας κυρίως λοιπόν την δόση του καταλύτη και επιλεκτικά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις προσθέτοντας επιταχυντή ή επιβραδυντή.

Προσοχή: Oι φόρμουλες αυτές, δηλαδή οι αναλογίες καταλύτη-επιταχυντή-επιβραδυντή μπορούν να καθοριστούν μόνο από τον κατασκευαστή των πρώτων υλών και πρέπει να τηρούνται αυστηρά χωρίς να επιτρέπονται αυτοσχεδιασμοί. Αυτό το σημείο ξεφεύγει από την προσοχή πολλών εφαρμοστών που για λόγους χρονικής συντομίας χρησιμοποιούν υπεραυξημένες ποσότητες επιταχυντή ή καταλύτη κατά την χειμερινή κυρίως περίοδο. Έτσι μειώνεται ο προβλεπόμενος χρόνος ήπιου πολυμερισμού και συγχρόνως η βεβιασμένη σκλήρυνση σηματοδοτεί μικρότερες μακρομοριακές αλυσίδες και συνεπώς μειωμένη μηχανική αντοχή του τελικού προιόντος. Μόνο η προβλεπόμενη ποσότητα επιταχυντή και καταλύτη εξασφαλίζει και μεγάλο μήκος μακρομοριακών αλυσίδων, άρα και αυξημένη μηχανική αντοχή. Εξίσου σημαντικό φαινόμενο το οποίο θα πρέπει να αποφεύγεται είναι η υπερβολική ελάττωση της ποσότητα του καταλύτη κατά τους θερινούς μήνες. Αυτή δεν θα πρέπει ποτέ να πέφτει κάτω των 10gr/kg καθώς σε αυτή την περίπτωση παρά την φαινομενική σκλήρυνση η οποία και πάλι θα επιτυγχάνεται το προιόν μακροπρόθεσμα θα υστερεί σε τεχνικές ιδιότητες με κίνδυνο μελλοντικής αποσύνθεσης, όσμωσης, αποκόλλησης των στρώσεων ή πολλών άλλων ανεπιθύμητων φαινομένων.

Γενική επισήμανση: Κατά την διαδικασία του πολυμερισμού της ρητίνης αναπτύσσεται θερμότητα και επακόλουθα με πολύ μικρή συρρίκνωση της μάζας της γι` αυτό και στις κατασκευές εντός καλουπιών (π.χ. σκάφη) τα αντικείμενα αποκολλούνται εύκολα.

Προσοχή:Ο πολυμερισμός της ρητίνης μπορεί να ξεκινήσει και αυτόματα χωρίς καταλύτη όταν η θερμοκρασία ανεβεί αρκετά στη μάζα της π.χ. πάνω από 60°C. Γι` αυτό και πρέπει να την αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος 10°C-25°C και να τη προφυλάσσουμε από ηλιακή ακτινοβολία και χώρους όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες όπως μηχανοστάσια, εστίες θερμότητας κ.τ.λ. Όλες οι κατηγορίες των πολυεστερικών ρητινών διακρίνονται αρχικά σε προεπιταχυνόμενους και μη προεπιταχυνόμενους.

ΠΡΟΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΕΣ ΡΗΤΙΝΕΣ (ProAccelerated): Eίναι οι ρητίνες που περιέχουν τον επιταχυντή από την παραγωγή τους. Οι επιταχυντές στην πλειοψηφία τους είναι διαλύματα κοβαλτίου συνήθως 6%.Στις προεπιταχυνόμενες πολυεστερικές ρητίνες ο χρήστης πρέπει να προσθέτει μόνο καταλύτη (συγκεκριμένης δραστικότητας) στην αναλογία που προτείνει ο κατασκευαστής της ρητίνης. Συνήθως αυτή η αναλογία είναι 1%-2% κατά βάρος. Οι προεπιταχυνόμενες ρητίνες αποτελούν την πλειοψηφία των πολυεστερικών ρητινών. ΜΗ

ΠΡΟΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΕΣ ΡΗΤΙΝΕΣ: Είναι οι ρητίνες που δεν περιέχουν επιταχυντή στην σύνθεση τους, αλλά αυτός προστίθεται από τον χρήστη. Οι πολυεστερικές αυτές ρητίνες είναι περιορισμένης έκτασης και αφορούν ειδικούς τομείς παραγωγής, (κυρίως χύτευσης). Σε αυτούς τους τύπους των ρητινών, οι αναλογίες του καταλύτη και επιταχυντή καθώς και η δραστικότητα τους, καθορίζεται από τον κατασκευαστή των ρητινών και θα πρέπει να τηρείται με ακρίβεια από τον τελικό χρήστη. Ειδικά αν μέσα στην ρητίνη προστίθενται και αδρανή (fillers) τα οποία επηρεάζουν την διαδικασία σκλήρυνσης του προϊόντος.

Στις μη προεπιταχυνόμενες ρητίνες οι αναλογίες είναι :

Eπιταχυντής NL51P: 0,3-0,4% κατά βάρος.

Καταλύτης: 1%- 2% κατά βάρος. 

Προσοχή : Απαγορεύεται αυστηρά η απευθείας ανάμιξη καταλύτη και επιταχυντή γιατί έχει σαν αποτέλεσμα φωτιά και έκρηξη. Τα δύο αυτά συστατικά πρέπει να προστίθενται με την ακόλουθη σειρά: Πρώτα ο επιταχυντής και καλό ανακάτεμα μέσα στη ρητίνη και μετά ο καταλύτης ο οποίος επίσης πρέπει να ανακατευτεί καλά.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ: Όπως αναφέραμε και παραπάνω για να πολυμεριστεί (σκληρύνει ) η ρητίνη είναι απαραίτητη η προσθήκη επιταχυντή και καταλύτη οι οποίοι δρουν ως ακολούθως: Ο επιταχυντής δραστηριοποιεί τον καταλύτη, ο οποίος ενεργοποιεί την αντίδραση και βοηθά να συνδεθούν τα μόρια της ρητίνης δημιουργώντας δεσμούς ανάμεσα στα μονομερή, ή σχηματίζοντας γέφυρες ανάμεσα στις αλυσίδες μακρομορίων. Το μήκος και η μορφή των αλυσίδων καθορίζουν τις μηχανικές ιδιότητες του υλικού. Όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος των αλυσίδων και όσο περισσότερες οι διακλαδώσεις, τόσο καλύτερη είναι γενικά η πολυεστερική ρητίνη.

ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (GEL TIME): Eίναι ο διαθέσιμος χρόνος μετά την προσθήκη του καταλύτη για να χρησιμοποιηθεί το μείγμα της ρητίνης πριν αρχίσει να τζελάρει και πρακτικά είναι δυσκολοδούλευτο. Ο χρόνος αυτός κυμαίνεται από 10-45 λεπτά και διαφοροποιείται ανάλογα με την σχέση καταλύτη – επιταχυντή ή και επιβραδυντή καθώς και την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ (CURE TIME): Είναι ο χρόνος που χρειάζεται ώστε να πολυμεριστεί (στερεοποιηθεί) το υλικό κατόπιν της προσθήκης του καταλύτη. Ο χρόνος αυτός κυμαίνεται από 2-4 ώρες υπό την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες περιβάλλοντος είναι σε φυσιολογικά πλαίσια: θερμοκρασία 18-24oC και υγρασία κάτω του 60%. Ωστόσο, η πλήρης σκλήρυνση του υλικού ολοκληρώνεται χημικά μετά από 48 ώρες έως και 7 ημέρες όπου και το τελικό προϊόν έχει αποκτήσει τις πλήρεις ιδιότητες του και είναι απολύτως έτοιμο προς χρήση.

ΘΙΞΟΤΡΟΠΙΑ: Η ιδιότητα της πολυεστερικής ρητίνης να μην στραγγίζει (σουρώνει ) από τα ενισχυτικά υαλοϋφάσματα κυρίως όταν εφαρμόζεται σε κάθετες ή κατακόρυφες επιφάνειες. Πρακτικά αυτή η ιδιότητα είναι σπουδαία κυρίως όταν η χρήση της ρητίνης πραγματοποιείται με την χειροποίητη μέθοδο παραγωγής (hand lay up). Σε ειδικές περιπτώσεις η θιξιοτροπία της ρητίνης μπορεί να αυξηθεί με προσθήκη Aerosil.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΩΝ ΡΗΤΙΝΩΝ

Ορθοφθαλικές: Γενικών εφαρμογών. Πολύ διαδεδομένες ρητίνες λόγω των αρκετά καλών τους ιδιοτήτων, της ευκολίας χρήσης τους και του σχετικά χαμηλού κόστους τους. Καλύπτουν ένα ευρύτατο πεδίο εφαρμογών με κυριότερο την κατασκευή μικρών και μεγάλων σκαφών. Επιπλέον χρησιμοποιούνται σε πολλές άλλες βιομηχανικές εφαρμογές, συστήματα στέγασης, σωληνώσεις, τμήματα αυτοκίνητων και δικύκλων, κουβούκλια, και πάσης φύσεως πολυεστερικές κατασκευές και τομείς μετασκευών και επισκευών. ΤΥΠΟΙ: GP2000, G102, EXTRAPOL

Οικολογικές: Δεν μυρίζουν τόσο, καθώς περιέχουν περιορισμένη ποσότητα και έκλυση στυρενίου. Φιλικές στο περιβάλλον και τον χρήστη. Ιδανικές όπου η εφαρμογή του υλικού γίνεται σε σχετικά κλειστό χώρο με περιορισμένη εξαέρωση. Επιπλέον έχουν ταχύτερο χρόνο στεγνώματος (cure time), δεν παραμένουν κολλώδεις κατόπιν σκλήρυνσης ενώ συγχρόνως τρίβονται συντομότερα και ευκολότερα, γεγονός που τις καθιστά πιο παραγωγικές. Οι οικολογικοί πολυεστέρες προτιμούνται από πολλούς κατασκευαστές πολυεστερικών προιόντων, σκαφών και αυτοκινήτων, πολυεστερικών πάνελ, ηχοσυστημάτων καθώς και σε ποικίλες άλλες πλαστικοποιήσεις, τοπικές ενισχύσεις και ανακατασκευές. Επισήμανση: συστήνεται ωστόσο να αποφεύγονται σε μεγάλες κατασκευές πολλαπλών στρώσεων εντός καλουπιού (όπως π.χ γάστρες σκαφών) καθώς εάν μεσολαβήσει χρονικό διάστημα άνω των 12 ωρών μεταξύ στρώσεων (το οποίο είναι πολύ σύνηθες σε τέτοιες περιπτώσεις) τότε έχει ήδη δημιουργηθεί ένα σκληρό φιλμ στην προηγούμενη στρώση και ίσως έτσι προκληθεί μεταγενέστερη αποκόλληση μεταξύ της επόμενης στρώσης. ΤΥΠΟΣ: 446ΜPALV

Ισοφθαλικές: Έχουν αυξημένες μηχανικές αντοχές, άριστη πρόσφυση στις περισσότερες επιφάνειες, εξαιρετική σύνδεση των ενισχυτικών υφασμάτων μεταξύ τους και πολύ καλή χημική συμπεριφορά. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στην υγρασία και στο φαινόμενο της όσμωσης. Οι ιδιότητες αυτές τις καθιστούν ιδανικές σε κατασκευές που προορίζονται για απαιτητικότερες χρήσεις και ακόμα πιο υψηλές επιδόσεις στους περισσότερους τομείς συγκριτικά με τις ορθοφθαλικές. Εφαρμογές: κατασκευή μικρών και μεγάλων σκαφών, καλουπιών, πολυεστερικών εξαρτημάτων, δεξαμενών, καθώς και κάθε είδους πλαστικοποιήσεις και επισκευές. ΤΥΠΟΙ: 491PA, K530TA

Βινιλικές: Έχουν εξαιρετικές μηχανικές και συγκολλητικές ιδιότητες, υψηλότατη αντοχή σε χημικά και οξέα, μέγιστες στεγανοποιητικές ιδιότητες και κορυφαία αντοχή στην όσμωση. Συνδυάζονται άψογα με όλα τα υαλοϋφάσματα και υλικά σάντουιτς (Coremat, PVC Foam κ.α.) ενώ ενδείκνυνται και για κατασκευές με υφάσματα Carbon και Kelvar. Οι Βινιλεστέρες προορίζονται κυρίως για κατασκευές υψηλών απαιτήσεων όπως ταχύπλοα σκάφη και γάστρες υψηλών προδιαγραφών, ιστιοφόρα, απαιτητικές επισκευές και πλαστικοποιήσεις, υπερκατασκευές, εξαρτήματα αυτοκινήτων και δικύκλων, κανό, ιστιοσανίδες και πολλές άλλες εξειδικευμένες σύνθετες κατασκευές. Μια κύρια επίσης εφαρμογή του βινιλεστέρα είναι στον εμποτισμό της πρώτης τουλάχιστον στρώσης του Mat απευθείας μετά το Gel Coat κατά την παραγωγή γάστρας σκάφους μέσα από καλούπι. Με την συγκεκριμένη εφαρμογή έχουμε μακροπρόθεσμη προστασία από την όσμωση και ακόμα πιο στιλπνή τελική εμφάνιση του Gel Coat. ΤΥΠΟΙ: VE 679PA, VE 673, AME6000

Οξύμαχες: Eιδικά φορμουλαρισμένες ρητίνες βινιλικής βάσης με μεγάλη αντοχή στα περισσότερα οξέα και ισχυρά χημικά. Ενδείκνυνται για κατασκευή δεξαμενών, σωληνώσεων, βυτίων μεταφοράς και αποθήκευσης καυσίμων, οξέων και τοξικών αποβλήτων. Συγχρόνως έχουν άριστες μηχανικές ιδιότητες και υψηλή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. Επιλέγονται σε ποικίλες επίσης ναυτιλιακές και βιομηχανικές κατασκευές υψηλών απαιτήσεων. ΤΥΠΟΣ: 676/1TP

Καυσίμων & Υψηλών θερμοκρασιών: Ειδικός τύπος ρητίνης με ειδικές προδιαγραφές αυξημένης αντοχής στα καύσιμα καθώς και σε υψηλές θερμοκρασίες (έως 180°C). Μεταξύ όλων των ρητινών, αυτή είναι η καταλληλότερη για αντοχή στην βενζίνη και γενικά στα πετρελαιοειδή. Συγχρόνως έχει υψηλότατες μηχανικές ιδιότητες εφάμιλλες των βινιλεστέρων. Εφαρμογές: ρεζερβουάρ καυσίμων, χώροι μηχανοστασίων, εξατμίσεις σκαφών, κατασκευή καλουπιών κ.α. ΤΥΠΟΣ: 199PA

Καλουπιών: Πολυεστερική ρητίνη με τον χαμηλότερο συντελεστή συρρίκνωσης. Προτείνεται κυρίως για κατασκευές καλουπιών ή άλλων πολυεστερικών προϊόντων ανθεκτικών στις καταπονήσεις, στις συστολές και διαστολές, στα πετσικαρίσματα και στις υψηλές θερμοκρασίες. ΤΥΠΟΣ: 474ΡΑ

Αυτοσβενύμενες: Δεν επιτρέπουν επέκταση / συνέχιση της φωτιάς εφόσον έχει εξουδετερωθεί η αρχική εστία της. Κατάλληλες για μηχανοστάσια, εξατμίσεις, δεξαμενές, σωληνώσεις και σημεία όπου γενικώς ο κίνδυνος της φωτιάς είναι μεγάλος. ΤΥΠΟΣ:1355PA

Χύτευσης: Mη θιξιοτροπικές ρητίνες με χαμηλό εξώθερμο και μεγάλο εύρος πρόσμειξης με πληρωτικά. Δεν παραμορφώνονται και δεν πετσικάρουν κατά τον πολυμερισμό ενώ το παραγώμενο προϊόν διατηρεί αναλλοίωτες σχεδόν τις αρχικές του διαστάσεις χωρίς να συρρικνώνεται ακόμα και σε μεγάλες μάζες. Αναμειγνύονται με διάφορα αδρανή υλικά όπως αλάβαστρο, χαλαζίας, μαρμαρόσκονη κ.λ.π, χρωματίζονται με τις κατάλληλες πολυεστερικές πάστες ή πολυεστερικά χρώματα και χυτεύονται σε σιλικονούχα κυρίως καλούπια, πολυεστερικά και μεταλλικά. Με τις ρητίνες αυτές κατασκευάζονται τεχνητά μάρμαρα, είδη υγιεινής, κολώνες, πάγκοι κουζίνας, προϊόντα επιπλοποιίας, τραπέζια, μπιμπελό, αγαλματίδια, είδη λαικής τέχνης και πολλά άλλα. ΤΥΠΟI: 757, Α132, 920

Διαφανείς (Υγρό γυαλί): Μη θιξιοτροπική ρητίνη με εξαιρετική ροή (χωρίς φυσαλίδα) και απόλυτη διαφάνεια (απομίμηση νερού). Χρησιμοποιείται συνήθως αυτούσια χωρίς πληρωτικά ή άλλα πρόσθετα σε εφαρμογές εγκλωβισμού αντικειμένων και παρόμοιες δημιουργίες απομίμησης γυαλιού, πάγου, νερού. Επίσης μπορεί να χυτευτεί σε διάφορα καλούπια: μεταλλικά, γυάλινα, πολυεστερικά ή σιλικονούχα με σκοπό την παραγωγή διάφανων πολυεστερικών προϊόντων (κοσμήματα, μπιμπελό, φωτιστικά, αγαλματίδια κ.α.). Σε συνδιασμό με ειδικές διαφανείς πάστες προσφέρει επίσης χρωματισμένα αντικείμενα με εξαιρετική συγχρόνως διαφάνεια και διαύγεια. ΤΥΠΟΣ: 1973

Νερού: Ρητίνη χύτευσης η οποία επιδέχεται προσθήκη νερού έως 50% σε συνάρτηση με πληρωτικά όπως: χαλαζία, υδροξείδιο αργυλίου, Fillite και λοιπά αδρανή. Οι κατασκευές με ρητίνη νερού είναι οικονομικές, ελαφρύτερες και ανθεκτικές στις παραμορφώσεις και στο σπάσιμο. Συγχρόνως τα καλούπια φθείρονται με πιο αργό ρυθμό χάρη στο χαμηλότερο εξώθερμο και την μικρότερη περιεκτικότητα σε στυρένιο. Εφαρμογές: Κολώνες, πάγκοι, κορνίζες, αγαλματίδια, τεχνιτοί λίθοι, αξεσουάρ επιπλοποιίας κ.τ.λ. ΤΥΠΟΣ: 1381PA

VACUUM- INFUSION: Ειδικοί φορμουλαρισμένοι πολυεστέρες για παραγωγή προϊόντων μέσω κλειστών καλουπιών με την τεχνική Vacuum Infusion. Έχουν 3 σημαντικότατα χαρακτηριστικά: Χαμηλό ιξώδες (για γρήγορη και ανεμπόδιστη ροή), μακρύ Gel time (χρόνο εργασιμότητας) και χαμηλότατο εξώθερμο ώστε να ενδείκνυνται και για χοντρά laminate όπου όλες οι στρώσεις θα πρέπει να διαποτίζονται σε ένα στάδιο. Οι ρητίνες αυτές χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε κατασκευές Infusion εντός καλουπιού είτε σε διάφορες επιμέρους επισκευές και ενισχύσεις OneOff όπου και εκεί μπορεί επίσης να εφαρμοστεί η μέθοδος Vacuum Infusion. ΤΥΠΟΙ: 701PA, 702PA, 703PA.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΤΥΠΟΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

ΣΚΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ & ΜΕΓΕΘΩΝ: GP2000, G102, EXTRAPOL, 491PA,679PA

ΣΚΑΦΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ: 419PA, ΑΜΕ6000, 679PA, 676/1TP

ΚΑΛΟΥΠΙΑ: 474ΡΑ, 491PA, 679PA

ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΚΑΦΩΝ: GP2000, G102, 491PA, Κ530ΤΑ, 446MPALV, 679PA

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: 199ΡΑ, 676/1TP

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΟΞΕΩΝ: 199PA, 676/1TP

ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΑ-ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ: 1355PA,199PA

ΘΑΛΑΜΟΙ, ΨΥΓΕΙΑ: GP2000, G102, 446MPALV, 491PA,

EXTRAPOL ΧΩΡΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: 491PA

ΠΑΝΕΛ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ: 446MPALV, 8500ΡΑ

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: 757

ΤΕΧΝΗΤΟΙ ΛΙΘΟΙ, ΑΓΑΛΜΑΤΑ: 1973, 920, 757, 1381PA

ΔΙΑΦΑΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (ΥΓΡΟ ΓΥΑΛΙ): 1973

Όλες σχεδόν οι ρητίνες συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά και τεχνικές προδιαγραφές.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Όλες οι ρητίνες διατίθενται σε αρχική συσκευασία βαρελιού 225kg με δυνατότητα μετασυσκευασίας σε δοχεία 24kg, 12kg, 6kg,4,5kg, 3kg, 1kg, 0,75kg.


ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΕΣ ΧΥΤΕΥΣΗΣ

Στην κατηγορία αυτή θα ανακαλύψετε αρκετούς τύπους πολυουρεθανικών συστημάτων για ποικίλες χρήσεις :

 • Διογκούμενες πολυουρεθάνες χαμηλής πυκνότητας για πλήρωση κενών, θερμομόνωση, άνωση και γενικώς ελαφριά κατασκευάσματα μεγάλων όγκων.
 • Διογκούμενες πολυουρεθάνες μεγάλης πυκνότητας για στεγανότητα, άνωση και μέγιστες μηχανικές ιδιότητες.
 • Πολυουρεθάνες χωρίς διόγκωση για χύτευση σε σιλικονούχα ή άλλα καλούπια, κατάλληλες για δημιουργία σκληρών και πολύ ανθεκτικών αντικειμένων και άλλων προιόντων όπως αγάλματα, τεχνητούς λίθους κλπ.
 • Σπογγώδεις (σφουγγαροειδείς) πολυουρεθάνες μικρής διόγκωσης χαμηλού βάρους για αφρώδη κατασκευάσματα όπως καθίσματα, υποστρώματα κ.α.

Γενικά χαρακτηριστικά:

 • Γρήγορος κύκλος εργασιών χάρη στην ταχύτατη αντίδραση των 2 συστατικών και την σχεδόν άμεση σκλήρυνση.
 • Ελαφρότατες κατασκευές με τα διογκούμενα συστήματα.
 • Υπερανθεκτικής κατασκευής, άθραυστες, σκληρές ή ελαστικότερες όλες ενδεδειγμένες για εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων.
 • Ευκολία χρήσης από κάθε ερασιτέχνη ή επαγγελματία χωρίς ανάγκη κάποιου ειδικού εξοπλισμού ή μηχανημάτων.
Μάρκα: SCOTT BADER Κωδικός: POLY-6761TP
Μπισφενολική Α βινιλεστερική ρητίνη, προεπιταχυνόμενη, θιξιοτροπική.
13,00€ Χωρίς ΦΠΑ:10,48€
Μάρκα: SCOTT BADER Κωδικός: POLY-0679PAK1
Βινιλεστερική ρητίνη DCPD, προεπιταχυνόμενη, θιξιοτροπική υψηλών προδιαγραφών.
16,00€ Χωρίς ΦΠΑ:12,90€
Μάρκα: INEOS Κωδικός: POLY-AME6000
Βινιλεστερική ρητίνη, προεπιταχυνόμενη, θιξιοτροπική για κατασκευή σκαφών υψηλών προδιαγραφών.
13,00€ Χωρίς ΦΠΑ:10,48€
ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΑΣ 701PA
Μη διαθέσιμο
Μάρκα: SCOTT BADER Κωδικός: POLY-701PA12
Ισοφθαλική ρητίνη προεπιταχυνόμενη ειδικά σχεδιασμένη για εφαρμογές σε κατασκευές VACUUM-INFUSION.
0,00€ Χωρίς ΦΠΑ:0,00€
Μάρκα: SCOTT BADER Κωδικός: POLY-446MPA
Οικολογικός πολυεστέρας χαμηλής οσμής, θιξιοτροπικός, προεπιταχυνόμενος, γενικών εφαρμογών.
8,00€ Χωρίς ΦΠΑ:6,45€
Μάρκα: SCOTT BADER Κωδικός: POLY-0474PA
Ρητίνη κατασκευής καλουπιών, μηδενικής συρρίκνωσης και υψηλής θερμικής αντοχής, προεπιταχυνόμενη, θιξιοτροπική.
10,00€ Χωρίς ΦΠΑ:8,06€
ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΑΣ 702PA
Μη διαθέσιμο
Μάρκα: SCOTT BADER Κωδικός: POLY-702PA225
Ορθοφθαλική ρητίνη χαμηλού ιξώδους, ειδικά σχεδιασμένη για εφαρμογές Vacuum- Infusion.
0,00€ Χωρίς ΦΠΑ:0,00€
ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΑΣ 703PA
Μη διαθέσιμο
Μάρκα: SCOTT BADER Κωδικός: POLY-703PA225
Ειδική προεπιταχυνόμενη ρητίνη βάσης DCPD για κατασκευές Vacuum-Infusion.
0,00€ Χωρίς ΦΠΑ:0,00€
Μάρκα: INEOS Κωδικός: POLY-G102TAK0
Ορθοφθαλικός πολυεστέρας, θιξιοτροπικός, προεπιταχυνόμενος, ναυτιλιακών και γενικών εφαρμογών.
6,50€ Χωρίς ΦΠΑ:5,24€
Μάρκα: SCOTT BADER Κωδικός: POLY-GP2000K0
Ορθοφθαλικός πολυεστέρας, θιξιοτροπικός, προεπιταχυνόμενος ναυτιλιακών και γενικών εφαρμογών.
6,50€ Χωρίς ΦΠΑ:5,24€
ΒΙΝΙΛΕΣΤΕΡΑΣ 679-03PA
Μη διαθέσιμο
Μάρκα: SCOTT BADER Κωδικός: POLY-679-03PA6
Βινιλεστερική ρητίνη DCPD προεπιταχυνόμενη, ειδικά φορμουλαρισμένη για κατασκευές Vacuum Infusion.
0,00€ Χωρίς ΦΠΑ:0,00€
Μάρκα: GURIT Κωδικός: GURI-600RHF5
Πανίσχυρος εποξικός στόκος για επισκευές, επιπεδοποιήσεις, επιδιορθώσεις και εφαρμογές φινιρίσματος.
152,00€ Χωρίς ΦΠΑ:122,58€
Κωδικός: BAYD-BAYDLK2
Διογκούμενο σύστημα πολυουρεθάνης, μεγάλης διόγκωσης και χαμηλού βάρους.
17,00€ Χωρίς ΦΠΑ:13,71€
Μάρκα: GURIT Κωδικός: GURI-30RHFA1
Εποξική ρητίνη εμποτισμού & πλαστικοποίησης με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές.
44,00€ Χωρίς ΦΠΑ:35,48€
Μάρκα: SCOTT BADER Κωδικός: POLY-0491PA
Ισοφθαλικός πολυεστέρας προεπιταχυνόμενος για κατασκευές υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων.
8,00€ Χωρίς ΦΠΑ:6,45€
Μάρκα: INEOS Κωδικός: POLY-FS1973K1
Διαφανής πολυεστέρας χύτευσης, προεπιταχυνόμενος.
9,50€ Χωρίς ΦΠΑ:7,66€
Κωδικός: BAYD-BAYDHK2
Διογκούμενο σύστημα πολυουρεθάνης, μικρής διόγκωσης για αρκετά στιβαρές κατασκευές με υψηλές μηχανικές ιδιότητες.
20,00€ Χωρίς ΦΠΑ:16,13€
Μάρκα: GURIT Κωδικός: GURI-31RHFA1
Εποξική ρητίνη πλαστικοποίησης υψηλών προδιαγραφών, κατάλληλη για όλες σχεδόν τις σύνθετες κατασκευές.
44,00€ Χωρίς ΦΠΑ:35,48€
ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΑΣ A-132UV
Μη διαθέσιμο
Μάρκα: SCOTT BADER Κωδικός: POLY-A132UV
Ημιδιαφανής ορθοφθαλικός πολυεστέρας χύτευσης χωρίς επιταχυντή.
6,50€ Χωρίς ΦΠΑ:5,24€
Μάρκα: INEOS Κωδικός: POLY-K530TA
Ισοφθαλικός πολυεστέρας προεπιταχυνόμενος για κατασκευές υψηλότατων προδιαγραφών και απαιτήσεων.
8,00€ Χωρίς ΦΠΑ:6,45€
Μάρκα: GURIT Κωδικός: GURI-36RHST1
Εποξική ρητίνη πλαστικοποίησης υψηλής ποιότητας, κατάλληλη για κατασκευές υψηλότατων απαιτήσεων.
47,00€ Χωρίς ΦΠΑ:37,90€
ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΑΣ 199PA
Μη διαθέσιμο
Μάρκα: SCOTT BADER Κωδικός: POLY-0199PA
Ειδικά τροποποιημένη ρητίνη ισοφθαλικής βαφής με εξαιρετικές χημικές και θερμοηλεκτρικές ιδιότητες.
11,00€ Χωρίς ΦΠΑ:8,87€
Κωδικός: POLY-000920
Ημιδιαφανής ορθοφθαλικός πολυεστέρας χύτευσης χωρίς επιταχυντή.
6,50€ Χωρίς ΦΠΑ:5,24€
Κωδικός: BAYT-K1114
Διογκούμενη πολυουρεθάνη χύτευσης, μεγάλης διόγκωσης με χαμηλό τελικό βάρος.
7,50€ Χωρίς ΦΠΑ:6,05€
Μάρκα: GURIT Κωδικός: GURI-115RH01
Εποξική ρητίνη υψηλής διαύγειας και UV προστασίας.
41,00€ Χωρίς ΦΠΑ:33,06€
Μάρκα: SCOTT BADER Κωδικός: POLY-1381PA
Ισοφθαλικός προεπιταχυνόμενος πολυεστέρας χύτευσης ειδικά φορμουλαρισμένος για πρόσμειξη με νερό και πληρωτικά.
10,50€ Χωρίς ΦΠΑ:8,47€
Κωδικός: BAYD-62902
Διογκούμενη πολυουρεθάνη χύτευσης, μεσαίας διόγκωσης με υψηλές μηχανικές αντοχές.
9,00€ Χωρίς ΦΠΑ:7,26€
Μάρκα: GURIT Κωδικός: GURI-300RH01
Εποξικό υπερλεπτόρευστο σύστημα εμποτισμού και στεγανοποίησης ξύλινων και λοιπών επιφανειών.
40,00€ Χωρίς ΦΠΑ:32,26€
Κωδικός: EASY-000015
Σκληρή πολυουρεθανική ρητίνη χύτευσης υψηλών αντοχών.
38,00€ Χωρίς ΦΠΑ:30,65€
Μάρκα: GURIT Κωδικός: GURI-CLRRHS1
Λεπτόρευστο εποξικό σύστημα χωρίς διαλύτες, υψηλής διαύγειας, λάμψης και προστασίας.
52,00€ Χωρίς ΦΠΑ:41,94€
Κωδικός: EASY-000003
Ελαστική πολυουρεθανική ρητίνη χύτευσης υψηλών αντοχών.
34,00€ Χωρίς ΦΠΑ:27,42€
Μάρκα: GURIT Κωδικός: GURI-SEALRHF1
Εποξικό λεπτόρευστο σύστημα εμποτισμού και στεγανοποίησης ξύλινων και λοιπών επιφανειών.
52,00€ Χωρίς ΦΠΑ:41,94€
Μάρκα: GURIT Κωδικός: GURI-27RHFA4
Εποξική ρητίνη ειδικά σχεδιασμένη για χρήση με την μέθοδο Infusion.
110,00€ Χωρίς ΦΠΑ:88,71€
Κωδικός: EASY-000004
Ημιεύκαμπτη πολυουρεθανική ρητίνη χύτευσης υψηλών αντοχών.
34,00€ Χωρίς ΦΠΑ:27,42€
Κωδικός: EPOX-ES3500
Εποξική ρητίνη γενικών εφαρμογών (εμποτισμού & πλαστικοποίησης)Εποξικό σύστημα προηγμένης φόρμουλας για κατασκευή σύνθετων προϊόντων με υψηλές προδιαγραφές.
32,00€ Χωρίς ΦΠΑ:25,81€
Κωδικός: EASY-000006
Υπερδιάφανη πολυουρεθανική ρητίνη χύτευσης απομίμησης νερού (υγρό γυαλί).
95,00€ Χωρίς ΦΠΑ:76,61€
Κωδικός: EASY-000019
Διαφανή (απομίμησης νερού) εποξική ρητίνη χύτευσης.
38,00€ Χωρίς ΦΠΑ:30,65€
ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗ BAYDUR KM-116
Μη διαθέσιμο
Κωδικός: BAYDUR KM-116
Πολυουρεθανικό σύστημα μηδενικής διόγκωσης για σκληρά, άθραυστα αντικείμενα.
0,00€ Χωρίς ΦΠΑ:0,00€
Κωδικός: DESM-44V00
Καταλύτης (συστατικό Β) για την χημική αντίδραση των πολυουρεθανικών συστημάτων.
7,50€ Χωρίς ΦΠΑ:6,05€
EPOXY AMPREG F230-1
Μη διαθέσιμο
Μάρκα: GURIT Κωδικός: GURI-F230RHSL
Διογκούμενο εποξικό σύστημα 3 συστατικών με άριστες μηχανικές και θερμικές ιδιότητες.
660,00€ Χωρίς ΦΠΑ:532,26€
Εμφάνιση 1 έως 40 από 40 (1 Σελ.)